уторак, 12. март 2013.

Medena krempita


Sastav:
Margarin...50 gr, Jaja...1 kom, Šećer...150 gr, Mleko...3-4 kašike, Med...60 gr, Brašno...40 gr, Soda bikarbona...1 kašičica, Pekmez od kajsija.
Sastav-Fil:
Mleko...300 ml, Griz...60 gr, Šećer...200 grMargarin, Šećer u prahu.
Priprema:
50g margarina i 1 jaje , umutiti i dodati 150g šecera. Dodati 3-4 kašike mleka i 60g meda. Kuvati na pari dok ne postane gust krem. Kad se ohladi, dodati 40g brašna i 1 kašicicu sode bikarbone. Umesiti glatko testo. Podeliti testo na 3 jufke i ostaviti da se odmori 30 minuta. Svaku jufku razvući na debljinu noža i peći na 180 stepeni. Gotove kore premazati tanko pekmezom od kajsija, pa filom.
Fil:
U 300ml mleka zakuvati 60g griza, 200g šećera. Kada se ohladi, dodati umućeni margarin i narendanu koru limuna. Gotov kolač posuti šećerom u prahu. Seći nakon nekoliko sati. Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...