MASLAČAK PROTIV RAKA
Nemam medicinsko obrazovanje, pa po toj logici ne bih smela pisati o ovako osetljivoj temi. Međutim, da sam znala ovo što sada znam verovatno bi neki od mojih poznanika i prijatelja, koji su preminuli od raka, danas bili bi žive. Ovo što vam dole prenosim najnovija vest i kao slamka za koju se hvata utoplenik mogla bi dati nade i vratiti zdravlje teško oboljelim.
Nemam medicinsko obrazovanje, pa po toj logici ne bih smela pisati o ovako osetljivoj temi. Međutim, da sam znala ovo što sada znam verovatno bi neki od mojih poznanika i prijatelja, koji su preminuli od raka, danas bili bi žive. Ovo što vam dole prenosim najnovija vest i kao slamka za koju se hvata utoplenik mogla bi dati nade i vratiti zdravlje teško oboljelim.
Ako pogledate po livadama, sve se žuti od cvetova maslačka,
a povetarac njiše bele glavice i raznosi semenke okolo. Bila sam pomalo
ljuta na tu jestivu korovsku biljku, koja se nekontrolisano širi po mom
travnjaku. No danas, nakon što sam saznala koliko je to dragocena biljka, potpuno sam promenila mišljenje.
Poznato
je da tonik od maslačka povoljno deluje na jetru, ali da može izlečiti
rak, otkriveno je tek nedavno na FAKULTETU Windsor u Kanadi. Dr.
Caroline Hamm primetila je poboljšanje zdravstvenog stanja u nekoliko
pacijenata koji su pili čaj od maslačka i s tim zapažanjem upoznala
kolegicu biohemičarku dr. Siyaram Pandey, koja opet po nagovoru, nerado
započinje istraživanje. Iako sumnjičava, po logici “Ako ne koristi,
štetiti ne može”, provela je istraživanja i došla do zapanjujućih
rezultata.
Ispitujući uzorke krvi pacijenata oboljelih od leukemije, utvrdile su da ekstrakt korena maslačka uništava stanice leukemije, dok na normalne stanice nema taj pogubni učinak. Drugim rečima, ekstrakt korena maslačka delovao je pogubno samo na kancerogene čelije, dok za razliku danas prihvaćene metode hemioterapije ili zračenja ubijaju sve čelije . Ispitujući in vitro i druge tipove kancerogenih čelije došle su do istog zaključka. Ekastrakt korena maslačka bio je delotvoran. Za svoja su istraživanja u dva navrata dobile i financijsku potporu.
Ispitujući uzorke krvi pacijenata oboljelih od leukemije, utvrdile su da ekstrakt korena maslačka uništava stanice leukemije, dok na normalne stanice nema taj pogubni učinak. Drugim rečima, ekstrakt korena maslačka delovao je pogubno samo na kancerogene čelije, dok za razliku danas prihvaćene metode hemioterapije ili zračenja ubijaju sve čelije . Ispitujući in vitro i druge tipove kancerogenih čelije došle su do istog zaključka. Ekastrakt korena maslačka bio je delotvoran. Za svoja su istraživanja u dva navrata dobile i financijsku potporu.
Ovaj tim istraživača podneo je zahtev za kanadsku autorizaciju kako bi mogle nastaviti s kliničkim ispitivanjima, no velika je vjerojatnoča da će ovi pozitivni rezultati biti polako prekriveni zaboravom.
Zašto?
Naprosto zato što se prirodni lekovi ne mogu patentirati, a
farmaceutska industrija ukoliko ne pronađe načina da sintetizira aktivnu substancu maslačka u
ovom poslu ne može ostvariti dobit. Dakle: ako nema patenta – nema
velike zarade farmaceutske industrije, a ako nema zarade nema ni
interesa. No pored odsustva interesa može se javiti zabrana, kao što je
to bilo već s nekim prirodnim lekovima. Moć farmaceutske industrije je ogromna.
Srećom, ako se znanje prenese, maslačka će uvek biti, pa ako iCodex Alimentarius zabrani njegovu prodaju, moći će mo ga sami, da ne čuje zlo, brati po livadama.
Evo nekoliko primera izlečenja:
John
DiCarlo primljen u bolnicu, nakon neuspelog agresivnog tretmana
leukemije vraćen je kući da umre. Kod kuće, po preporuci, počeo je da
uzima čaj od maslačka i nakon par meseci leukemija je nestala. Imao je 72 godine kad je klinički pregledan i proglašen zdravim.
Drugi
slučaj: George Cairns, farmer američkog srednjeg zapada, pomoću praška
od korena maslačka izlečio je bolni rak prostate. On je objavijo i
instrukcije o lečenju: pola kašičice praha korena maslačka isključivo u vodi ili voćnom soku dnevno.
Uočljiva
je razlika u pristupu, dok je prvi bolesnik koristio topli čaj, drugi
naglašava da prašak ne treba koristiti uz tople napitke. Treba
izbegavati šećer, prerađenu hranu i meso. Dakle preporučuje se organska, vegetarijanska hrana s' mnogo sokova. Jasno, važan je kvalitet biljnog začina.
Sve sam ovo prevela iz izvornog teksta u nadi da će nekome biti od velike koristi i da će mu pomoći, te moguće vašem voljenom prijatelju ili rođaku spasiti život.
Нема коментара:
Постави коментар