Sastojci:
1 glavica crnog luka, 3 srednje šargarepe, 1 koren peršuna, 1 koren paštrnaka, 1 jaje, 500g pilećeg belog mesa, 2 kašike pavlake, 1 lovorov list, so, biber, začini, 1 kašika svinjske masti, 3 grančice peršunovog lista, 3 litre vode.
Priprema:
Sitno iseckani luk propržiti, dodati izrendanu šargarepu, peršun, paštrnak i prodinstati sa časom vode 20 min. Dodati iseckano na komadiće meso i dve čase vode i dinstati jos 30 min.
Nakon toga usuti ostalu vodu dodati lovorov list, so, biber i začine. Kad supa počne da vri u činiju za posluženje razbiti jaje i umutiti sa pavlakom. Usuti u činiju 1 kutlaču supe i dobro izmešati. Ostalu čorbu usuti u gotov legir. Dodati sitno iseckan peršunov list. Prijatno!!!
Nakon toga usuti ostalu vodu dodati lovorov list, so, biber i začine. Kad supa počne da vri u činiju za posluženje razbiti jaje i umutiti sa pavlakom. Usuti u činiju 1 kutlaču supe i dobro izmešati. Ostalu čorbu usuti u gotov legir. Dodati sitno iseckan peršunov list. Prijatno!!!
Нема коментара:
Постави коментар