Sastav:
Jabuke 700 gr, Sok od 1 limuna, Putera 150 gr, Šećera 150 gr, Vanilin šećer 1 kom, Prstohvat
soli, Kašika narendane kore limuna, Jaja 3 kom, Brašno 250 gr, Prašak za pecivo
1 kom, Mleko 2-3 kašike, Mast za kalup, Šećer u prahu za
posipanje.
Priprema:
Jabuke izrezati na tanke kriške. Poprskati
limunovim sokom. U tiganju rastopiti 3 kašike putera i kratko propržiti jabuke. Ostaviti
da se ohlade. U posudi izmiksirati ostatak
putera, šećer, vanil šećer, so i limunovu koru. Dodavati jedno po
jedno jaje, potom brašno, prašak za pecivo i mleko. Staviti testo u
kalup, poredjati jabuke i peći u predhodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta na
180 stepeni. Veoma ukusno testo sa jabukama. Probajte brzo. Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар