субота, 4. мај 2013.

Paske



Paske su tradicionalni ruski kolači koji se prave samo za Uskrs.

Potrebno: 

1l mleka, 1 kvasac, 1 prašak za pecivo, 250g putera, 6 jaja, 200g suvog grožđa, 100g seckanih oraha,  200g šećera, 12 kašika šećera , 2 vanil šećera, 2kg brašna, šarene mrvice za posipanje, prstohvat soli.


Priprema:

Kvasac istopiti u toplom mleku. Dodati 3 cela jaja i 3 žumanca, šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli. Ostaviti da odstoji 20 min. Dodati brašno, suvo grožđe i dobro izraditi testo. Dobro premazati rastopljenim puterom. Na svakih 20 min. testo ponovo izraditi i mazati puterom to raditi sve dok se puter ne potroši.

Zatim testo podeliti na jufkice i stavljati u kalupe tako da kalup bude popunjen do dve trećine (može da  se koristiti kalup za mafine). Ostaviti da naraste i peći u dobro zagrejanoj rerni dok ne porumeni. 

Preliv:

3 belanceta dobro umutiti sa 12 kašika šećera premazati pasku i posuti mrvicama.

HRISTOS VOSKRESE

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...