Paske su tradicionalni ruski
kolači koji se prave samo za Uskrs.
Potrebno:
1l mleka, 1 kvasac, 1
prašak za pecivo, 250g putera, 6 jaja, 200g suvog grožđa, 100g seckanih
oraha, 200g šećera, 12 kašika šećera , 2
vanil šećera, 2kg brašna, šarene
mrvice za posipanje, prstohvat soli.
Priprema:
Kvasac istopiti u toplom mleku.
Dodati 3 cela jaja i 3 žumanca, šećer, prašak za pecivo i prstohvat soli.
Ostaviti da odstoji 20 min. Dodati brašno, suvo grožđe i dobro izraditi testo.
Dobro premazati rastopljenim puterom. Na svakih 20 min. testo ponovo izraditi i
mazati puterom to raditi sve dok se puter ne potroši.
Zatim testo podeliti na
jufkice i stavljati u kalupe tako da kalup bude popunjen do dve trećine (može
da se koristiti kalup za mafine). Ostaviti da naraste i peći u dobro
zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
Preliv:
3 belanceta dobro umutiti sa 12
kašika šećera premazati pasku i posuti mrvicama.
HRISTOS VOSKRESE
Нема коментара:
Постави коментар