Sastojci:
1kg mlevenog mesa (svinjsko i goveđe), pola čaše pirinča, 1 jaje, 1 manja glavica crnog
luka, 2 čena belog luka, so, biber, vegeta po ukusu, mast za pečenje.
Sastav-Sos:
2 kašike brašna, 0,5 l soka od paradajza, 0,5 l vode, pola
kašike slatke paprike, prstohvat šećera, so po ukusu.
Priprema:
Sitno iseckati crni i beli luk pomešati sa
mesom, dodati jaja i pirinač, dobro izmešati. Dodati so, biber i vegetu i to sve
dobro izmešati. Ostaviti da stoji 30 min u frižideru. Od pripremljene mase praviti okrugle ćuftice i zapeći ih sa obe strane. Polu gotove ćufte ređamo u šerpu i prelijemo vodom. Ostavimo da se kuvaju 10 minuna.
Sos:
Brašno izmešati sa paradajzom tako da ne bude
grudvica, dodati papriku i šećer. Dobro izmešati i usuti u šerpicu sa ćuftama. Posoliti i ostaviti da provri. Ćufte poslužiti sa kuvanom rižom ili pire krompirom. Prijatno !
Нема коментара:
Постави коментар