понедељак, 20. мај 2013.

Ćufte u paradajz sosu



Sastojci:

1kg mlevenog mesa (svinjsko i goveđe), pola čaše pirinča, 1 jaje, 1 manja glavica crnog luka, 2 čena belog luka, so, biber, vegeta po ukusu, mast za pečenje.

Sastav-Sos:

2 kašike brašna, 0,5 l soka od paradajza, 0,5 l vode, pola kašike slatke paprike, prstohvat šećera, so po ukusu.

Priprema: 

Sitno iseckati crni i beli luk pomešati sa mesom, dodati jaja i pirinač, dobro izmešati. Dodati so, biber i vegetu i to sve dobro izmešati. Ostaviti da stoji 30 min u frižideru. Od pripremljene mase praviti okrugle ćuftice i zapeći ih sa obe strane. Polu gotove ćufte ređamo u šerpu i prelijemo vodom. Ostavimo da se kuvaju 10 minuna.

Sos: 

Brašno izmešati sa paradajzom tako da ne bude grudvica, dodati papriku i šećer. Dobro izmešati i usuti u šerpicu sa ćuftama. Posoliti i ostaviti da provri. Ćufte poslužiti sa kuvanom rižom ili pire krompirom. Prijatno !

                                                      

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...