Sastojci:
Kora za gibanicu 500 gr
Fil:
Jaja 5 kom, Sira 500 gr, Mineralne vode 3 dl, Kisele pavlake 200 ml, Soli (malo)
Premaz:
Mineralne vode 0,5 dl, Ulja 20 ml.
Priprema:
Sir staviti u dublju posudu, dodati jaja i mešati dok se ne dobije glatka masa. Dodati pavlaku, promešati, pa posoliti. Dodati mineralnu vodu i ponovo sve izmešati. Dublji pleh dobro podmazati. Od ukupne količine kora odvojiti 2 kore za prekrivanje. Na dno pleha staviti dve kore tako da krajevi oblože i ivice. Pojedinačno gužvajući kore popuniti dno pleha. Preliti filom i taj postupak ponavljati dok ne ostanete bez materijala. Prekriti korama koje ste ostavili na početku. Pre pečenja gibanicu premazati kiselom vodom i uljem. Peći 1h u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Нема коментара:
Постави коментар