недеља, 12. мај 2013.

Riblja čorba



Potrebno: 

Luka 1 kg, Soma 0,5kg, Smuđa 0,5kg, Šarana 0,5kg, Kukuruznog brašna 2 kašike, Soka od paradajza 0,5l, Pšenicnog brašna 2 kašike, Kukuruznog griza 1 kašika, Slatke paprike 1 kašičica, Ljuta tucane paprika 1 kašičica, So, Vegeta, Lovorovog  lista, Biber u zrnu po ukusu.

Priprema: 

Samleti luk u blenderu i staviti u šerpu da se proprži, zatim usuti 1l vode,prodinstati luk.Kad bude gotov staviti pripremljenu ribu i zaliti sa 4l vode. Sačekati da provri. Za to vreme umutiti brašno,griz, kukuruzno brašno,paradajz,i slatkupapriku,sa čašom vode. Kad riba provri posoliti, dodati lovorov list, tucanu papriku, vegetu,i biber u čorbu, usuti pripremljenu smešu od paradajza uz stalno mešanje i sačekati da provri. Prijatno!
                            

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...