Potrebno: 1l jogurta, 300g šećera, 1 kesica vanil šećera, 400g brašna, 4
kafene kašikice kakaa, 2dl ulja, 4 kafene kašikice sode bikarbone, 200g žele
bombona.
Glazura: 200g putera, 20 supenih kašika mleka, 200g čokolade za kuvanje, 4
supene kašike meda, 5 supenih kašika šećera.
Priprema: u jogurt dodati šecer, vanil šećer, ulje. Sve to dobro izmešati i
dodati brašno, kakao i sodu bikarbonu.
Gotovo testo sipati kašikom u kalup za mafini. Od gore stavljati
iseckane žele bombone. Peći na temperaturi od 200 stepeni 15 minuta.
Priprema glazure: ugrejati mleko, dodati puter i šećer, mešati dok se ne
istopi puter. Zatim dodati med i čokoladu za kuvanje i opet mešati dok se ne
otopi. Preliti glazuru na gotove mafine.
Нема коментара:
Постави коментар